Хімічні викиди в Армянську: п'ятеро прикордонників досі в лікарні

Читать на русском
П'ятеро українських прикордонників, які поскаржилися на погане самопочуття через хімічні викиди в Криму й були ушпиталені, досі проходять лікування.

П'ятеро українських прикордонників, які поскаржилися на погане самопочуття через хімічні викиди в Криму й були ушпиталені, досі проходять лікування.

Хімічні викиди в Криму: що відбувається на півострові та як діяти УкраїніУкраїна передала інформацію щодо хімвикидів у Криму до ООН. Тим часом Рефат Чубаров не виключив, що на заводі Титан РФ тестувала хімзброю. Крім цього, ситуація з водопостачанням критична. Про екологічну ситуацію в Криму говорили з експертами.

Про це в понеділок, 24 вересня, повідомив представник Державної прикордонної служби України Олег Слободян в ефірі «112 Україна», пише «Слово і Діло».

«Було п'ять прикордонників, які потребували медичної допомоги. Після того, як вони пройшли обстеження й лікування в нашому шпиталі, – власне, вони ще завершують лікування – вони повернуться до виконання своїх службових обов'язків», – зазначив Слободян.

Нагадаємо, 4 вересня в Криму оголосили, що концентрація шкідливих речовин у повітрі на півночі півострова перевищила допустиму норму, в зв'язку з цим на два тижні зупинили роботу заводу «Кримський титан». Крім того, почалася евакуація дітей із Армянська в санаторії Криму. Причиною викидів шкідливої ​​речовини на півночі півострова стало випаровування вмісту кислотонакопичувача, який використовувало підприємство «Кримський титан». Через небезпечні викиди в Криму на півдні Херсонської області отруїлися 37 прикордонників.

Раніше повідомлялося, що в Армянську скасували запроваджений через хімічні викиди режим НС.

Також відзначимо, в МОЗ повідомили про екологічну ситуацію в Херсонській області.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: