Жителі Армянська повідомляють про нові викиди на «Титані»

Читать на русском
Користувачі соцмереж пишуть про коричневі опади в анексованому Армянську, а лікарі зафіксували хімічне отруєння в місцевої мешканки та її дитини.

Жителі Армянська в анексованому Криму розповіли про нові хімічні викиди в атмосферу, ймовірно, із заводу «Титан».

Як пише «Слово і Діло», про це в четвер, 11 жовтня, повідомляє «Громадське» з посиланням на інформацію місцевої жительки.

У МінТОТ говорять, що «Кримський титан» замовчує техногенну катастрофуХімічні викиди на кримському заводі відбулися через техногенну катастрофу, яку окупаційна влада хотіла приховати. І це був не одноразовий викид.

За словами Катерини Пивовар, характерний запах відчувався в місті вранці 10 жовтня. Її з дітьми доправили до міської лікарні зі скаргами на подразнення хімічними речовинами. Мешканка Армянська стверджує, що лікарі підтвердили в неї отруєння хімічними речовинами.

«Лікар написала, що алергічна реакція на токсичні речовини», – повідомила виданню жінка, зазначивши, що медики радили їй виїхати з міста.

Про ознаки викидів також повідомляють і користувачі соцмереж.

«Сьогодні вранці знову коричневі рідкі опади на балконних поверхнях і кислий запах», – пише користувач «ВКонтакте» Сергій Самарін.

Нагадаємо, викид невідомої речовини стався на півночі Криму в ніч на 24 серпня. Після цього на дахах будинків і листі дерев з'явився наліт маслянистого кольору з жовтуватим відтінком.

Пізніше стало відомо, що викид забруднюючих речовин у повітря стався на кримському заводі «Титан».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: