«Кримський титан» продовжує працювати – Херсонська ОДА

Читать на русском
Голова Херсонської обласної державної адміністрації спростував інформацію про те, що завод Титан сьогодні припинив роботу.

Завод Кримський титан, кислотонакопичувач якого став причиною хімічного викиду в анексованому Криму, продовжує працювати.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв в ефірі каналу 112 Україна.

Через «Кримський титан» постраждали виноградники та городи – ЗМІУ Криму постраждали виноградники, сади і городи. В Армянську через викиди заводу Кримський титан овочі та фрукти отруєні.

«Так, видно труби, які працюють, і візуально ми підтверджуємо, що він працює», - заявив Гордєєв.

Раніше глава «адміністрації» міста Армянськ Василь Теліженко заявив, що завод повністю зупинив виробництво.

Також сьогодні заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Юрій Гримчак назвав умови для подачі води в Крим.

Нагадаємо, наприкінці серпня на півночі Криму стався викид в атмосферу невідомої речовини. Пізніше було встановлено, що наявність хімічних речовин у повітрі пов'язана з викидами із заводу Кримський титан.

Влада Херсонської області з кількох сіл вивезла дітей із батьками. Вони вирушать у Скадовськ, де навчатимуться й одночасно відпочиватимуть.

Також повідомлялося, що через викиди на Кримському титані постраждали більше 40 українських прикордонників.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: