В Армянську скасували запроваджений через хімвикиди режим НС

Читать на русском
В окупованому Армянську скасували режим надзвичайної ситуації, введений через погіршення екологічної ситуації в результаті викидів хімічних речовин на заводі Кримський титан.

В окупованому Армянську скасували режим надзвичайної ситуації, введений через погіршення екологічної ситуації в результаті викидів хімічних речовин на заводі Кримський титан.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив так званий «очільник адміністрації міста» Василь Теліженко, передає Інтерфакс.

У МінТОТ говорять, що «Кримський титан» замовчує техногенну катастрофуХімічні викиди на кримському заводі відбулися через техногенну катастрофу, яку окупаційна влада хотіла приховати. І це був не одноразовий викид.

Дітей почнуть повертати в місто 24-25 вересня.

Як повідомляла окупаційна влада, таке рішення було прийнято, оскільки «всі роботи, пов'язані з усуненням надзвичайної ситуації, проведені в повному обсязі".

Нагадаємо, в ніч на 24 серпня в місті Армянськ на півночі окупованого РФ Криму з'явився невідомий наліт «липкої іржі», яким покрилися металеві предмети. Місцеві жителі почали скаржитися на затруднене дихання, першіння в горлі, висип і загальне нездужання.

Окупаційна влада заявила, що забруднення повітря пов'язано з випарами вмісту кислотного накопичувача, в який скидають хімічні відходи з 1971 року.

Українське слідство розглядає три версії забруднення повітря: через неправильну експлуатаціїю заводів на півночі півострова; через викид в атмосферу хімікатів в результаті військових навчань РФ і умисне забруднення повітря Росією для дестабілізації обстановки в Херсонській області з метою відновлення подачі води в окупований Крим.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: