Луценко ще не вирішив, хто розслідуватиме попередження Омеляна про обшуки

Читать на русском

Генпрокурор поки не вирішив, кому передати на розслідування справу про можливе зливі інформації про обшуки НАБУ у голови Мінінфраструктури.
Юрій Луценко

Генеральний прокурор Юрій Луценко поки не прийняв рішення, хто буде розслідувати кримінальне провадження про можливе попередженні директором НАБУ Артемом Ситником міністра інфраструктури Володимира Омеляна про майбутні обшуки.

Про це йдеться у відповіді Генеральної прокуратури на запит журналіста «Слова і Діла».

«Матеріали розпочатого кримінального провадження, щодо якого зроблено запит, Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою скеровано генеральному прокурору для ухвалення рішення про доручення здійснення досудового розслідування іншому органу», – йдеться у листі за підписом начальника відділу розгляду запитів на публічну інформацію ГПУ Наталії Тєлічко.

Іншу інформацію щодо кримінального провадження, в тому числі його номер, у Генпрокуратурі не назвали, пославшись на ч. 1 ст. 222 Кримінального процесуального кодексу України (таємниця слідства).

Як відомо, 13 вересня Омеляну повідомили детективи НАБУ про підозру у незаконному збагаченні та декларуванні недостовірної інформації. За версією слідства, міністр незаконно збагатився на 4,23 млн грн. Також суд обрав йому запобіжний захід у вигляді особистої поруки.

Пізніше Омелян заявив, що Ситник попередив його про обшуки. Своєю чергою директор НАБУ заявив, що міністр сам цікавився у нього можливими обшуками. Після чого, САП порушила провадження за фактом можливого розголошення таємниці досудового розслідування Ситником, а саме попередження Омеляна про обшуки. Однак директор НАБУ знову заявив, що не попереджав міністра про обшуки, а щодо контактів з Омеляном сказав, що вони стосувалися інших справ НАБУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: