Омелян сам цікавився у НАБУ про ймовірність обшуків у нього – Ситник

Читать на русском
Директор НАБУ Артем Ситник заперечує, що попереджав міністра інфраструктури Володимира Омеляна про обшуки у справі щодо його можливого незаконного збагачення.

Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник заперечує, що попереджав міністра інфраструктури Володимира Омеляна про обшуки у справі щодо його можливого незаконного збагачення.

Як пише «Слово і Діло», про це він сказав в ефірі ток-шоу «Право на владу» на телеканалі «1+1».

Суд заарештував майно Омеляна – прес-секретарАнтикорупційні правоохоронні органи домоглися арешту майна керівника Мінінфрастурктури Володимира Омеляна.

20 вересня Омелян перед допитом у НАБУ заявив, що Ситник особисто попереджав його про обшуки. У відповідь на це директор НАБУ розповів:

«Якщо говорити дослівно, то було запитання з боку міністра, бо з ним часто спілкувалися з приводу «Укрзалізниці». Було запитання: «Чи може у мене бути обшук?». І була відповідь: «Ну як можна це виключати?».

Нагадаємо, 13 вересня працівники Національного антикорупційного бюро України оголосили підозру міністру інфраструктури Володимиру Омеляну. Йому інкримінують незаконне збагачення та декларування недостовірної інформації.

Як повідомлялося, суд обрав запобіжний захід міністру інфраструктури Володимиру Омеляну у вигляді поруки. Поручителями міністра є нардеп з НФ Федір Бендюженко і міністр спорту Ігор Жданов. Таким чином, суд відмовив у задоволенні клопотання прокурора САП Валентина Мусіяки, який наполягав на запобіжному заході із заставою у розмірі 5 млн грн.

Також в НАБУ заявили, що листування голови Мінінфраструктури Володимира Омеляна дає підстави припускати його причетність до незаконного збагачення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: