Ситник знову спростував попередження Омеляна про обшуки

Читать на русском
В основу підозри Омеляну лягли матеріали, які були вилучені під час обшуку, про який нібито попередили міністра.

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник вчергове спростував інформацію про попередження підозрюваного в незаконному збагаченні міністра інфраструктури Володимира Омеляна.

В ефірі UA: Перший він прокоментував заяву Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про порушення кримінального провадження щодо себе за нібито попередження Омеляна про обшуки, повідомляє «Слово і Діло».

НАБУ дізнається точну дату переїзду Омеляна в заміський будинокВ Антикорупційному бюро встановили, хто допомагав керівнику Мінінфраструктури з дружиною в переїзді до заміського будинку.

«Я не попереджував його про обшуки. Контактів було дуже багато, бо міністр звертався і передавав матеріали щодо «Укрзалізниці» і по іншим справам, які стосувались Міністерства інфраструктури»,- сказав Ситник.

Він також додав, що в основу підозри лягли матеріали, які були вилучені під час того обшуку, про який нібито попередили Омеляна.

Нагадаємо, 13 вересня працівники Національного антикорупційного бюро України оголосили підозру міністру інфраструктури Володимиру Омеляну. Йому інкримінують незаконне збагачення та декларування недостовірної інформації.

Як повідомлялося, суд обрав запобіжний захід міністру інфраструктури Володимиру Омеляну у вигляді поруки. Поручителями міністра є нардеп з НФ Федір Бендюженко і міністр спорту Ігор Жданов. Таким чином, суд відмовив у задоволенні клопотання прокурора САП Валентина Мусіяки, який наполягав на запобіжному заході із заставою у розмірі 5 млн грн.

Також в НАБУ заявили, що листування голови Мінінфраструктури Володимира Омеляна дає підстави припускати його причетність до незаконного збагачення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: