Омелян знав результат перевірки його декларації до рішення НАЗК – НАБУ

Читать на русском

Керівнику Мінінфраструктури невідомий чиновник надіслав фото готового результату перевірки його декларації до затвердження НАЗК.
Володимир Омелянфото: «Слово і Діло»

Підозрюваний детективами НАБУ у незаконному збагаченні і декларування недостовірної інформації міністр інфраструктур Володимир Омелян заздалегідь знав результат перевірки його електронної декларації.

Про це свідчить оприлюднене Національним бюро листування міністра з невідомим чиновником, повідомляє «Слово і Діло».

«З огляду на отримані докази, слідство припускає, що високопосадовець свідомо приховував свої статки. Так само викликають питання і деякі аспекти його професійної діяльності на посаді міністра. І хоча оцінка цього напрямку роботи не є компетенцією слідства, тим не менше, з огляду на суспільний резонанс, оприлюднюємо деякі з фрагментів листування міністра з іншими особами», – зазначили в НАБУ.

Так, згідно з одним із листувань міністра з невідомим чиновником, Омеляну 22 травня 2017 року надіслали фото проекту висновку Національного агентства з питань запобігання корупції щодо його декларації. У той час як, офіційно цей висновок був затверджений Нацагентством лише 20 липня 2017 року.

Також цей невідомий чиновник повідомляв Омеляну про перевірку НАЗК за його дії щодо взяття на поруки екс-народного депутата Миколи Мартиненка. Він також попросив міністра зв'язатися зі співробітником Нацагентства, який обіймав посаду директора департаменту моніторингу дотримання законодавства про конфлікт інтересів та інших обмежень НАЗК. На той момент таку посаду обіймав Олександр Писаренко.

Інше листування міністра свідчить про те, що саме Омелян опікувався придбанням автівки BMW X5 2015 року випуску та оформленням її на свого брата. Також міністр дозволяв родичу брати BMW X5, нібито вона його власність, хоча фактично оформлена на брата Омеляна.

Ще частина листування міністра стосується купівлі автомобіля Volvo S80 2007 року випуску, вартість якої в декларації Омелян вказав у розмірі 149 тисяч гривень. Так, міністр питав у посередника, який займався купівлею цього транспортного засобу, повну вартість за його послуги. У відповідь невідомий назвав суму в 12600 доларів, що на той момент складало майже 300 тисяч гривень.

Останнє оприлюднене листування стосується дружини керівника Мінінфраструктури Світлани Бевзи, яким підтверджується факт її проживання в будинку своєї племінниці в грудні 2016 року. В декларації Омеляна за 2016 рік ця інформація не вказана.

Нагадаємо, НАБУ повідомило Омеляну про підозру у незаконному збагаченні. Пізніше, суд відпустив його на поруки. Також суд заарештував майно міністра. Водночас, НАБУ дозволило Омеляну покинути Україну.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: