НАБУ дізнається точну дату переїзду Омеляна в заміський будинок

Читать на русском
В Антикорупційному бюро встановили, хто допомагав керівнику Мінінфраструктури з дружиною в переїзді до заміського будинку.
Володимир Омелянфото: «Слово і Діло»

Детективи Національного антикорупційного бюро хочуть встановити точну дату переїзду міністра інфраструктури Володимира Омеляна до заміського будинку племінниці його дружини Світлани Бевзи Христини в селі Іванковичі Київської області.

Про це йдеться в ухвалі Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Як встановили детективи, Омелян разомі з дружиною почав проживати в зазначеному будинку загальною площею 269,6 квадратних метрів з земельною ділянкою 0,13 га в грудні 2016 року (орієнтовно 10 грудня). Водночас, у декларації за 2016 рік цю інформацію міністр не відобразив. Зазначається, що власником цього будинку орієнтовною вартістю в майже 7 мільйонів гривень племінниця дружини Омеляна стала з 27 вересня 2016 року. Однак, згідно з даними Державної фіскальної служби, родичка дружини міністра не мала можливості придбати цей будинок.

Також детективи встановили фізичну особу підприємця, який надавав сім'ї Омеляна послуги переїзду у зазначений будинок. Таким чином, цей підприємець володіє даними про дату переїзду сім'ї міністра до заміського будинку, його вартості, договором про переїзд і оплатою послуг. У зв'язку з цим, в НАБУ просили суд надати доступ до зазначених документів. Суддя клопотання задовольнив.

Нагадаємо, НАБУ повідомило Омеляну про підозру у незаконному збагаченні. Пізніше, суд відпустив міністра на поруки. Також Бюро дозволило Омеляну покинути Україну.

Крім того, суд заарештував його майно.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: