Попередження Омеляна про обшуки: САП відкрила провадження щодо Ситника

Читать на русском
Антикорупційні прокурори порушили кримінальну справу за фактом розголошення таємниці розслідування у справі Володимира Омеляна директором НАБУ.
Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП)фото: «Слово і Діло»

САП зареєструвала кримінальне провадження за фактом можливого розголошення даних розслідування директором НАБУ Артемом Ситником, а саме попередження про майбутні обшуки міністра інфраструктури Володимира Омеляна.

Про це йдеться в повідомленні прокуратури, передає «Слово і Діло».

«САП зареєстровано кримінальне провадження за фактом можливого розголошення даних досудового розслідування керівником НАБУ. Йдеться про вчорашню заяву підозрюваного міністра інфраструктури Володимира Омеляна про завчасне повідомлення йому зазначеною посадовою особою про заплановане проведення обшуку за місцем його проживання», – зазначає САП.

За інформацією прокуратури, в матеріалах провадження за підозрою Омеляна в незаконному збагаченні та декларуванні недостовірної інформації містяться відомості про наявність телефонних з'єднань між міністром та абонентом, записаним як «Артем Ситник», напередодні проведення обшуку. Зокрема такі з'єднання були о 08:00, 11:32, 19:09 та о 23:42 2 листопада 2017 року. Як відомо, обшуки НАБУ у Омеляна проводилися 6 листопада 2017 року.

«З метою забезпечення ефективності досудового розслідування матеріали розпочатого кримінального провадження будуть спрямовані генеральному прокурору для визначення органу досудового слідства», – підкреслили в САП.

Нагадаємо, вчора, 20 вересня директор НАБУ заявив, що Омелян сам цікавився у НАБУ про ймовірність обшуків у нього. На це питання Ситник нібито заявив про те, що такий факт не можна виключати.

Раніше НАБУ оприлюднило листування міністра інфраструктури, одне з яких стверджує, що Омелян знав результат перевірки його декларації до рішення Національного агентства з питань запобігання корупції.

Як відомо, суд заарештував майно міністра.

Також додамо, що в кабінеті керівника САП Назара Холодницького раніше було встановлено прослуховуючий пристрій. У результаті слідчих дій було встановлено факти розголошення Холодницька даних досудового розслідування, тиску на суд, гальмування справ і підбурювання до дачі неправдивих свідчень.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: