У КМДА розкрили деталі мирової угоди з «Нафтогазом»

Читать на русском
Столиця заплатить за боргами Київенерго 2,3 мільярда гривень, що вдвічі менше, ніж передбачалося, говорять у КМДА.

«Київтеплоенерго» виплатить «Нафтогазу» 2,3 мільярда гривень боргів «Київенерго», але не платитиме штрафи й пеню.

Як пише «Слово і Діло», про умови мирової угоди розповів «Українській правді» заступник мера Києва Петро Пантелеєв.

Мінфін перерахував гроші на гарячу воду для киянГаряча вода в столиці має з'явитися до 20 жовтня. Для погашення різниці в тарифах було перераховано 729,5 млн грн.

«Мирова угода передбачає, що КП «Київтеплоенерго» стає правонаступником лише тих боргових зобов'язань, які мають джерела для компенсації. Це 2,3 мільярда гривень, що майже вдвічі менше, ніж сума, про яку йшлося в травні цього року (майже 5 мільярдів – ред.)», – сказав він.

За словами чиновника, йдеться про борги споживачів, а штрафи та пеню «Київтеплоенерго» платити не буде.

«Йдеться про суму, що за попередніми розрахунками аналогічна сумі заборгованості споживачів. Штрафи та пеня, які не мають джерела погашення й стали б для міста серйозною проблемою, до мирової угоди не увійшли», – сказав Пантелеєв.

За його даними, уряд виділив 729 мільйонів гривень на погашення різниці в тарифах, а штрафні санкції та пеня, які були нараховані «Київенерго» за несвоєчасну оплату за газ, були списані.

Тепер очікується рішення Господарського суду Києва, який має затвердити мирову угоду, після чого будуть укладені договори на поставку газу.

«Після отримання газу на об'єкти теплогенерації – ТЕЦ-6 і котельні, технічно необхідний період для підігріву теплоносія та його транспортування тепловими мережами. Я нагадаю, що в столиці велика протяжність теплових мереж – майже 2,7 тисячі кілометрів», – сказав Пантелеєв.

Нагадаємо, частина жителів Києва сидять без гарячої води ще з весни.

Раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман обіцяв дати гарячу воду Києву до кінця тижня. Також повідомлялося, що в Києві до липня повністю відновлять гаряче водопостачання. З весни жодна з обіцянок так і не була виконана.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: