Кличко розповів, коли в киян буде гаряча вода

Читать на русском
Кличко розповів, що місто готове вирішувати проблему з боргами киян, на яких наполягає Нафтогаз.

Київ веде переговори з НАК «Нафтогаз» щодо реструктуризації боргів мешканців столиці перед компанією.

Про це в ефірі телеканалу «Київ» заявив мер міста Віталій Кличко, повідомляє офіційний портал КМДА, пише «Слово і Діло».

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко пообіцяв покінчити з щорічними відключеннями води вліткуСказано 24 червня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

За словами Кличка, «місто готове вирішувати проблему з боргами киян, на яких наполягає НАК «Нафтогаз_».

«Але за умови їх реструктуризації. Сума боргів налічує не один мільярд гривень, і виплатити її одразу нині неможливо», - зазначив мер Києва.

«Ми зараз ведемо перемовини з НАК «Нафтогаз» щодо реструктуризації цих боргів терміном від 3 до 6 років. У кращому разі до 10 років. Якщо ж «Нафтогаз» відмовиться, то разом із киянами підемо до керівництва НАК «Нафтогаз» і всі разом будемо ставити запитання», – заявив Кличко.

Він наголосив також, що Київ не планує сплачувати НАК «Нафтогаз» штрафи приватної компанії «Київенерго», сума яких разом із пенею становить близько 1,2 млрд грн. Кличко нагадав, що Київ звернувся до суду, щоб змусити НАК «Нафтогаз» укласти угоду на газопостачання КП «Київтеплоенерго» та не допустити відключення теплоелектростанцій, які виробляють електроенергію для Києва.

Заручники корпоративних війн: чи дочекаються кияни гарячої водиКияни ризикують залишитися без гарячої води до нового опалювального сезону. Чому так відбувається та хто в цьому винен, розбирався політолог Олександр Радчук.

«Понад 3 тисяч будинків лишаються без гарячої води ... Сподіваємося, суд швидко ухвалить рішення й ми зможемо відновити постачання гарячої води», – зазначив мер.

Нагадаємо, НАК «Нафтогаз» відмовилася підписувати договори на поставку газу з КП «Київтеплоенерго» через невирішене питання боргових зобов'язань «Київенерго» на суму майже 5 млрд грн.

«Київтеплоенерго» звернулося до Господарського суду Києва з позовом до «Нафтогазу» про визнання укладеними договорів про постачання газу.

У Київраді заявили, що питання постачання газу для Києва та вирішення проблеми заборгованості компанії «Київенерго» мають вирішуватися окремо.

Також у КМДА заявили, що з 1 серпня Київ може залишитися без гарячої води, а з початком опалювального сезону – й без тепла, якщо «Нафтогаз» відмовлятиметься підписати угоду на постачання газу з КП «Київтеплоенерго».

«Нафтогаз» стверджує, що кияни сидять без гарячої води не з їхньої провини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: