Гройсман повідомив, коли в киян з'явиться гаряча вода

Читать на русском
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що уряд допомагає київській владі до кінця цього тижня вирішити проблеми щодо забезпечення жителів столиці гарячою водою.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що уряд допомагає київській владі до кінця цього тижня вирішити проблеми щодо забезпечення жителів столиці гарячою водою.

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко обіцяє, що до 8 жовтня 2018 року киянам повернуть теплу водуСказано 28 вересня 2018 р.Статус обіцянки: Не виконано

Про це він повідомив у ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV, передає «Слово і Діло».

«Думаю, до кінця тижня ми все зробимо. Ми допоможемо від імені уряду, щоб це відбулося», – підкреслив прем'єр.

Нагадаємо, в 2017 році столична влада вирішила припинити співпрацю з ПАТ «Київенерго», а весь його комплекс 1 травня поточного року був переданий новому підприємству – «Київтеплоенерго». Очікувалося, що комунальне підприємство успадкує дебіторську й кредиторську заборгованості компанії. Проте 19 липня Господарський суд Києва відмовився замінити «Київенерго» на «Київтеплоенерго» як відповідача у справі боргових зобов'язань

Тим часом «Нафтогаз» припинив поставки газу Києву через борги «Київенерго», які становлять майже 5 млрд грн, з них 1,2 млрд грн – борги за пенею й штрафами, 3,8 млрд – борги населення та юросіб. Через ці борги «Нафтогаз» відмовляється підписувати контракт на поставку газу з «Київтеплоенерго». Внаслідок цього 70% жителів столиці виявилися без гарячої води. Через питання спадкування боргів говорили про ризик відключення ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6, однак в останній момент підписали контракт на поставку газу з приватною компанією.

Наприкінці серпня в КМДА повідомили, що був знайдений компроміс. Зазначалося, що в разі виділення з держбюджету 730 млн грн для погашення різниці в тарифах перед «Київенерго» контракт буде підписаний, а жителям столиці відновлять гаряче водопостачання. Уряд ухвалив таке рішення. 5 вересня Апеляційний суд підтвердив, що столична громада та «Київтеплоенерго» не мають сплачувати борг компанії «Київенерго» перед «Нафтогазом».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: