У КМДА знову обіцяють восени повернути киянам гарячу воду

Читать на русском
Влада та Нафтогаз напрацювали алгоритм дій, щоб відновити газопостачання та повернути в будинки киян гарячу воду.

Київська міська держадміністрація спільно з НАК «Нафтогаз України» напрацювала алгоритм дій для компромісних рішень, які дозволять відновити газопостачання та повернути до будинків гарячу воду.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв на брифінгу.

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко пообіцяв покінчити з щорічними відключеннями води вліткуСказано 24 червня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

Він зауважив, що якщо буде погашена заборгованість держави перед «Київенерго» в розмірі 729 млн грн (за різницю в тарифах), це відкриє шлях для легітимного вирішення питання укладання угоди з «Нафтогазом».

КМДА звертається до Кабміну із закликом внести зміну до урядової постанови, щоб закрити зобов'язання міста перед «Київенерго» за рахунок субвенції. 29 серпня алгоритм запустять у дію, розповів Пантелеєв.

Якщо завтра буде ухвалене рішення в Кабміні, місто та «Нафтогаз» укладуть угоду 15-16 вересня, але точної дати появи гарячої води в кранах Пантелеєв не назвав.

Нагадаємо, 1 серпня мер столиці Віталій Кличко заявив, що місто готове до переговорів з НАК «Нафтогаз» та відстоює свою позицію в судах, рішення яких виконуватиме.

«Київенерго» влаштувало рейди на боржників: як вийти з тарифної кризиБорг споживачів та держбюджету за тепло й гарячу воду станом на 1 липня склав майже 3,8 мільярда гривень. Київенерго вже почало рейди квартирами киян. Оцінили ситуацію експерти.

Як повідомлялося, спір між Києвом та «Нафтогазом» дійшов до Верховного суду. Господарський суд Києва не задовольнив заяву енергокомпанії «Київенерго» про заміну боржника на комунальне підприємство «Київтеплоенерго» у справі про заборгованість за газ перед НАК «Нафтогаз України».

31 липня Господарський суд Києва переніс на 10 вересня підготовче засідання за провадженням, в якому комунальне підприємство «Київтеплоенерго», що отримало в управління теплові активи від «Київенерго», вимагає від НАК «Нафтогаз України» визнати укладеним договір на постачання газу.

Відзначимо, раніше в ексклюзивному інтерв'ю «Слову і Ділу» міністр юстиції Павло Петренко розповів, яке майно можуть описати через борги. Повне інтерв'ю Петренка читайте на нашому порталі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: