Кличко – «Нафтогазу»: не шантажуйте місто, дайте тепло, газ і гарячу воду

Читать на русском
Влада Києва готова до будь-якого рішення суду щодо спору з НАК «Нафтогаз», але киянам не повинні відключати гарячу воду.

Влада Києва готова до будь-якого рішення суду щодо спору з НАК «Нафтогаз», але поки немає такого рішення, киянам не повинні відключати гарячу воду.

Про це в ефірі «Радіо НВ» 27 липня сказав мер столиці Віталій Кличко, пише «Слово і Діло».

Він констатував, що існує заборгованість киян, фізичних осіб і підприємств, перед «Київенерго».

«Ці борги місто бере. Але «Нафтогаз» нарахував пеню та штраф за господарську діяльність приватної компанії і хоче їх перекласти на місто. Ми готові взяти борги, але пеню і штрафи за діяльність іншої приватної компанії перед «Нафтогазом» - ну з чого це раптом? І ця сума 1,2 млрд. грн», - сказав Кличко.

Влада міста не буде на це погоджуватися, уточнив він.

«Я зробив чітку пропозицію: в судовому порядку вирішимо, повинно місто - це брати чи ні. Але в цей проміжок часу, будь ласка, постачання газу, тепла «Нафтогаз» повинен забезпечити. «Нафтогаз» діє методом шантажу. 3 тис. будинків сидять без гарячої води. Слава богу, поки літо, але нам не можна зайти в опалювальний сезон з такою проблемою», - каже мер.

Борги за комуналку: міністр юстиції розповів, яке майно можуть описатиМіністр юстиції Павло Петренко запевнив, що в українців не будуть забирати квартири за борги за комунальні послуги.

Він не виключив, що суд може розтягнутися на один-два-три-чотири місяці.

При цьому, за його словами, влада готова прийняти будь-яке рішення суду.

«Але в цей проміжок не шантажуйте місто, дайте тепло, газ і гарячу воду», - заявив Кличко.

Як відомо, з травня 2018 року за поставки гарячої води і опалення в столиці України стало відповідати «Київтеплоенерго».

«Нафтогаз» відмовив новому комунальному підприємству в укладанні договорів на постачання газу, вимагаючи, щоб воно взяло на себе боргові зобов'язання попереднього виконавця послуг - ПАТ «Київенерго».

За даними КМДА, заборгованість останнього перед «Нафтогазом» складає майже 5 млрд грн: близько 3 млрд грн - борги населення, 1 млрд грн - борг державного бюджету за надані пільги та субсидії, ще понад 1 млрд грн - нараховані штрафи і пеня.

Раніше, в Нафтогазі озвучили свою позицію.

Нагадаємо, з 1 серпня кияни можуть залишитися без гарячої води.

Відзначимо, в ексклюзивному інтерв'ю «Слову і Ділу» міністр юстиції розповів, яке майно можуть описати за борги. Повне інтерв'ю Павла Петренка читайте на порталі «Слово і Діло».

Хочете обговорити матеріал? Долучайтесь до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: