Мінфін перерахував гроші на гарячу воду для киян

Читать на русском
Гаряча вода в столиці має з'явитися до 20 жовтня. Для погашення різниці в тарифах було перераховано 729,5 млн грн.

Гаряче водопостачання в Києві має повністю відновитися до 20 жовтня. Міністерство фінансів України і Державна казначейська служба перерахували 729,5 млн грн для погашення різниці в тарифах, щоб відновити в Києві безперебійне теплопостачання.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба Мінфіну.

«Нафтогаз» пояснив, чому кияни без гарячої водиКоболєв розповів, чому досі не вдається укласти договір з Київтеплоенерго і забезпечити жителів Києва гарячою водою.

Зокрема, в міністерстві зазначили, що на 10 жовтня заплановано засідання Господарського суду Києва, на якому має бути ухвалено мирову угоду між Києвом і НАК Нафтогаз України про передачу боргів ПАТ Київенерго в КП Київтеплоенерго.

Очікується, що після отримання постанови, до 12 жовтня включно, будуть підписані договори між ВАТ Київенерго і КП Київтеплоенерго про передачу кредиторської заборгованості, а після цього - орієнтовно 16-17 жовтня - між КП Київтеплоенерго і НАК Нафтогаз України на поставку газу.

Нагадаємо, частина жителів Києва сидять без гарячої води ще з весни.

Раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман обіцяв дати гарячу воду Києву до кінця тижня. Також повідомлялося, що в Києві до липня повністю відновлять гаряче водопостачання.

З весни жодну з обіцянок так і не було виконано.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: