Киянам не дадуть гарячу воду до 8 жовтня, як обіцяв Кличко

Читать на русском
Кличко не впорався із запевненням, що гаряча вода в киян з'явиться до 8 жовтня. Насправді, лише після 10 жовтня будуть укладені необхідні договори.
Віталій КличкоСлово і Діло

Мер Києва Віталій Кличко не виконав обіцянку про те, що протягом тижня, максимум 10 днів, гаряча вода вже буде в будинках киян.

Таку обіцянку він дав 28 вересня 2018 року, нагадує «Слово і Діло».

«Зараз уряд виплатить субвенцію для погашення різниці в тарифах, тобто частину боргів компанії «Київенерго». Після цього місто підпише мирову угоду з «Нафтогазом». Це означає, що протягом тижня, максимум 10 днів, гаряча вода вже буде в будинках киян», – запевнив Кличко.

На пленарному засіданні Київської міської ради перший заступник міського голови Петро Пантелеєв заявив, що гаряче водопостачання в Києві не відновлять до 10 жовтня, оскільки укладення договорів із газопостачання можливе лише після ухвалення Господарським судом Києва мирової угоди між київською владою, «Нафтогазом» і «Київенерго».

Віталій КличкоМіський голова Києва

Засідання Господарського суду Києва, де ця угода буде затверджена рішенням суду, призначене на 10 жовтня. Й одразу після отримання постанови суду з'явиться можливість укласти договори на газопостачання. Очевидно, що до цього терміну відновити гаряче водопостачання неможливо.

За словами Пантелеєва, без гарячої води залишаються Оболонський, Подільський, Святошинський, більшість споживачів Деснянського району, частина Солом'янського та Дніпровського районів.

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Кличко дав 379 обіцянок, з яких 179 виконав, а 110 – провалив.

Нагадаємо, Кличко вдруге за три роки пообіцяв реконструкцію стадіону «Старт».

Також ми писали, що в КМДА облили зеленкою й побили депутата.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: