Міноборони повідомило про ліквідацію пожежі на арсеналі під Ічнею

Читать на русском
Пожежу на території 6-го арсеналу ЗСУ біля Ічні у Чернігівській області повністю ліквідували.

Пожежу на території 6-го арсеналу ЗСУ біля Ічні у Чернігівській області повністю ліквідували.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони, пише «Слово і Діло».

Вибухи в Ічні. Чому в Україні знову горить склад боєприпасів?У вівторок, 9 жовтня, стало відомо про вибухи на військовому арсеналі біля населеного пункту Ічня, що на Чернігівщині.

Начальник управління комунікацій та преси Міноборони полковник Олексій Чернобай уточнив, що підрозділи ЗСУ спільно з ДСНС продовжують ліквідовувати осередки задимлення та тління.

«Станом на 21-00 залишаються поодинокі вибухи на двох тліючих майданчиках з періодичністю 1-2 вибухи на годину, які не несуть загрози населеним пунктам, розташованим поблизу арсеналу», - кажуть у прес-службі.

У відомстві додають, що групи розмінування зачищають територію від вибухонебезпечних предметів.

ДСНС у Чернігівській області повідомляло, що на арсеналі поблизу Ічні зберігалося 88 тисяч тон боєприпасів, але в Генштабі Збройних сил заявляли, що ця цифра відрізняється від реальної десь у 1,5-2 рази.

Вибухи на 6-му арсеналі Міноборони почалися під ранок 9 жовтня. впродовж доби з 16-кіломтерової зони було евакуйовано 12,5 тисячі осіб.

Силові відомства підозрюють диверсію і, виходячи з характеру вибухів, припускають, що на арсеналі було закладено вибухівку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: