Полторак розповів, скільки було боєприпасів на арсеналі біля Ічні

Читать на русском
Арсенал біля Ічні може розмістити 127 тисяч тонн боєприпасів, але на ньому було лише 69,5 тисяч тонн.
«Слово і Діло»

Перед пожежею на 6-му арсеналі Міністерства оборони біля Ічні зберігалося 69,5 тисяч тон боєприпасів, із яких використовувати повноцінно можна було 43 тисячі тон.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив міністр оборони Степан Полторак на засіданні Кабінету міністрів 10 жовтня.

Луценко розповіла, чи будуть звільнення через вибухи на ЧернігівщиніІрина Луценко повідомила, що дуже багато претензій до Генерального штабу Збройних сил України та можливі незабаром перші звільнення.

Він зазначив, що територія арсеналу – 680 га, а периметр його охорони – 8 км 200 м. На ньому розташовано 112 сховищ, із них 40% – це відкриті площадки.

Міністр уточнив: «Взагалі цей арсенал спроможний розташувати 127 тисяч тон боєприпасів. Так було на початок 2014 року: там знаходилося 125 тисяч тон боєприпасів».

«За останні роки ми передислокували на інші бази й арсенали, де в нас є можливість надійно зберігати, 56 тисяч тон боєприпасів. На момент події на сховищах перебувало 69,5 тисяч тон боєприпасів. Із них боєготових, здатних до застосування, було 43 тисячі тон. Решта 18 тон – були елементі боєприпасів та складові. Ще 8 тон – це боєприпаси, які не стоять на озброєнні ЗСУ – такі, як потужні міни від «Тюльпана», яких у нас немає на озброєнні, – які підлягали утилізації», – заявив міністр.

Як писало «Слово і Діло», на території військового складу шостого арсеналу боєприпасів у Чернігівській області досі фіксують вибухи різної інтенсивності.

Нагадаємо, в ніч на 9 жовтня поблизу смт Дружба Ічнянського району Чернігівщини сталася пожежа на території складських приміщень в/ч А1479 Збройних сил України. Пожежа охопила близько 682,6 га арсеналу.

Раніше з'ясувалася, сума збитків через НП на Чернігівщині.

Також стало відомо, де розгорнули пункти допомоги евакуйованим унаслідок вибухів боєприпасів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: