На артскладах поблизу Ічні чути вибухи

Читать на русском
Біля Ічні в Чернігівській області досі фіксують вибухи з різною інтенсивністю. Рятувальники розповіли про перекриті дороги та евакуацію.

На території військового складу шостого арсеналу боєприпасів у Чернігівській області досі фіксують вибухи різної інтенсивності.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС, пише «Слово і Діло».

Вибухи біля Ічні: люди ночують у спортзалах та дитсадкахЛюди, яких евакуювали через вибухи біля Ічні, ночують у спортзалах на матах, волонтери збирають допомогу. Ще частину вимушених переселенців розмістили в дитсадках.

Також підрозділами ДСНС ліквідовані 5 пожеж за межами арсеналу, що виникли внаслідок влучання боєприпасів, у Ічні та Августівці.

Для прийому евакуйованих із району НП підготовлені 18 прийомних пунктів у приміщеннях шкіл, будинків культури та інших закладів Ічнянського (10 пунктів), Прилуцького (4 пункти), Бахмацького (2 пункти), Ніжинського (1 пункт) районів та Прилук (1 пункт). В 11 евакуаційних пунктах розміщені 2 тис. 277 осіб, із них 256 дітей.

У пунктах прийому організоване харчування евакуйованого населення, надається медична та психологічна допомога.

Крім того, відключені від газопостачання місто Ічня та 11 населених пунктів Ічнянського району. Тимчасово припинений рух поїздів через станцію Ічня та скерований автомобільний транспорт в об’їзд зони надзвичайної ситуації. Закритий повітряний простір у радіусі 30 км.

В Україні знову стався вибух на військовому складі: що раніше обіцяли політикиЗ весни минулого року в Україні вже втретє відбуваються вибухи на військових складах. Згадуємо обіцянки політиків на цю тему.

На місці події працює штаб із ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

«Інформації щодо загиблих та постраждалого населення внаслідок надзвичайної ситуації на території військового складу не надходило», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в ніч на 9 жовтня поблизу смт Дружба Ічнянського району Чернігівщини сталася пожежа на території складських приміщень в/ч А1479 Збройних сил України. Пожежа охопила близько 682,6 га арсеналу.

Служба безпеки України заявила, що відпрацьовує версію про можливу диверсію на військових складах під Ічнею Чернігівської області.

Станом на 19:00 9 жовтня із зони можливого ураження від вибухів арсеналу поблизу Ічні вже евакуювали більш ніж 12,5 тисяч осіб.

Також у ГПУ не виключають версію теракту в Ічні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: