Порошенко прокоментував вибухи на арсеналі поблизу Ічні

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко прокоментував вибухи на арсеналі поблизу Ічні в Чернігівській області.

Президент України Петро Порошенко прокоментував вибухи на арсеналі поблизу Ічні в Чернігівській області.

Вибухи в Ічні. Чому в Україні знову горить склад боєприпасів?У вівторок, 9 жовтня, стало відомо про вибухи на військовому арсеналі біля населеного пункту Ічня, що на Чернігівщині.

Як повідомляє прес-служба президента, Порошенко заслухав доповідь силових відомств у зв'язку з ситуацією, яка склалася через вибухи на складах боєприпасів поблизу Ічні, пише «Слово і Діло».

«Одночасно маємо підриви трьох складів, а через 20 хвилин після того одночасно підриваються ще шість складів, на яких зберігається не стрілецька зброя або розкомплектувати боєприпаси, а саме системи залпового вогню, вимагає ретельного розслідування... З огляду на близькість до російського кордону, не випадково, що основною версією Служби безпеки України, Військової прокуратури є диверсія», - зазначив президент.

Говорячи про відповідальність винних у сьогоднішньому інциденті Порошенко додав, що «ніхто з хапуг, з тих, хто своєю недбалістю допустив це, відновлений не буде».

Порошенко зазначив, що повинні бути проведені перевірки всіх, хто забезпечував охорону частини в ніч, коли сталися вибухи. Глава держави наголосив на необхідності притягнення до відповідальності тих, чиї дії або бездіяльність призвели до виникнення надзвичайної ситуації на Чернігівщині.

У ніч на 9 жовтня поблизу міста Ічня Чернігівської області вибухнули склади боєприпасів. За даними Генштабу Збройних сил України, початковий вибух стався на технічній території 6-го арсеналу Міноборони (неподалік від селища Дружба), інформація про нього надійшла близько 3:30 ранку.

Раніше в Генштабі назвали причину вибухів боєприпасів під Ічнею.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: