У КМДА повідомили, хто винен у відсутності гарячої води

Читать на русском
Питання гарячого водопостачання залежить від рішення НАК Нафтогаз України, який відмовляється продовжувати договір з Київтеплоенерго.

Перший заступник голови КМДА Микола Поворозник повідомив, що питання гарячого водопостачання залежить від рішення НАК «Нафтогаз України», який повинен був укласти договір з комунальним підприємством «Київтеплоенерго».

Про це він заявив в ефірі «112 Україна», передає Слово і Діло.

Він нагадав, що в Києві триває процес повернення теплоенергетичного комплексу з управління ВАТ «Київенерго» в управління міста шляхом передачі об'єктів теплогенерації в комунальне підприємство «Київтеплоенерго».

«Єдиним постачальником природного газу на ці об'єкти є НАК «Нафтогаз України», яка поки не укладає угоди з «Київтеплоенерго» і намагається перекласти борги «Київенерго» на нового постачальника послуг», - вважає Поворозник.

За його словами, кияни в цій ситуації «стали її заручниками і залишаються без гарячого водопостачання».

Він уточнив, що міська влада зверталася до Нафтогазу з проханням укласти договір на поставку природного газу на об'єкти теплогенерації і паралельно вирішувати спірні питання в судовому порядку.

«Однак поки ситуація залишається незмінною, і ми змушені звернутися до уряду з проханням надати підтримку Києву. Сподіваюся найближчим часом ми вирішимо це питання, розділивши угоду на дві частини: перша - на поставку природного газу, друга - на визнання боргів і їх структури», - повідомив Поворозник.

Як відомо, Нафтогаз не підписує контракт на поставку газу з «Київтеплоенерго» через невирішене питання боргових зобов'язань «Київенерго» на суму майже 5 млрд гривень.

Нагадаємо, з кінця квітня і до початку червня гарячу воду відключили ряду споживачів в Святошинському, Шевченківському, Солом'янському, Подільському, Голосіївському, Оболонському, частини Дарницького та Печерського районів.

Додамо, Дніпро частково залишився без централізованого водопостачання через велику аварію на магістральному трубопроводі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: