Суд знову повернув ЦПК скаргу в справі «рюкзаків Авакова»

Читать на русском

У столичному райсуді знову вирішили повернути скаргу громадських активістів у справі закупівлі рюкзаків для Нацгвардії.

Суд повернув Центру протидії корупції скаргу на закриття підозр синові міністра внутрішніх справ Олександру Авакову та колишньому заступнику міністра Сергію Чеботарю в справі рюкзаків.

Таке рішення ухвалила суддя Солом'янського районного суду міста Києва Ганна Сергієнко, повідомляє «Слово і Діло».

Суддя встановила, що в скарзі ЦПК вказується, що організація є заявником у кримінальному провадженні. Разом із тим, відповідно до доданої до скарги виписки з реєстру досудових розслідувань, ЦПК не є заявником у справі «рюкзаків Авакова». Сергієнко вказала, що це провадження було порушене на підставі матеріалів правоохоронних та державних органів контролю. Також цей факт підтверджується датою внесення провадження, яке не відповідає дати подачі заяву ЦПК.

Водночас, згідно з відповіддю Національного антикорупційного бюро, ЦПК є заявником у цій справі.

За інформацією джерел у правоохоронних органах, справа рюкзаків була об'єднана з декількох проваджень. В одному з них ЦПК є заявником.

У коментарі журналісту «Слова і Діла» юрист ЦПК Віталій Цокур сказав, що суд не врахував, що у справі рюкзаків було відкрито кілька проваджень, які згодом об'єднали в одне.

«ЦПК є заявником в одному із них. Своєю чергою, об'єднання проваджень не означає, що ЦПК перестає бути заявником у кримінальній справі», – підкреслив юрист.

Нагадаємо, Апеляційний суд Києва призначив повторний розгляд скарги ЦПК у справі «рюкзаків Авакова» в суді першої інстанції. Своєю чергою в САП заявили, що рішення законне, проте юридичних можливостей для поновлення розслідування щодо Авакова-молодшого та Чеботаря там не бачать.

Крім того, суд затвердив угоду про визнання провини між САП і підприємцем Володимиром Литвином. Пізніше він відшкодував завдані збитки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: