У САП відреагували на рішення щодо скарги ЦПК в справі «рюкзаків Авакова»

Читать на русском
Антикорупційний прокурор не знає як юридично повернути досудове розслідування по рюкзаках для Нацгвардії.
Олександр Снєгірьов

У Спеціалізованій антикорупційної прокуратурі не бачать юридичної можливості для поновлення розслідування за підозрою сина міністра внутрішніх справ Олександра Авакова і колишнього заступника міністра Сергія Чеботаря у так званій «справі рюкзаків».

Про це заявив прокурор САП Олександр Снєгірьов, повідомляє «Слово і Діло».

«Справа в тому, що 11 вересня у цьому кримінальному провадженні судом було затверджено угоду про що, я думаю, широко відомо громадськості. У зв'язку з цим, особисто я юридичної можливості для поновлення досудового розслідування взагалі не бачу», – заявив Снєгірьов.

За його словами, начальник відділу САП Василь Кричун виніс законну і обґрунтовану постанову про закриття провадження в частині підозр Авакову і Чеботарю. Прокурор САП також прокоментував інформацію про викриття обвинуваченим Володимиром Литвином померлого.

«Юридично закон не обмежує пана Литвина щодо того, кого саме він викриває. Важливо те, що він викрив особу у вчиненні злочину, важливо те, що таке викриття об'єктивно підтверджується іншими доказами, які зібрані детективами», – підкреслив прокурор.

Крім того, Снєгірьов заявив, що початкова експертиза давала дві різні суми: перша – якщо рюкзаки можна використовувати за цільовим призначенням, а друга – якщо не можна. Він додав, що рюкзаки використовують і зараз в зоні проведення АТО, а тому необхідно зважати на ці висновки. Прокурор нагадав, що експерта, який проводив першу експертизу, було притягнено до дисциплінарної відповідальності.

«Відповідно угода прокурора базувалося на іншому висновку експертизи, яку виконав Державний дослідний інститут імені Бокаріуса», – резюмував Снєгірьов.

Нагадаємо, суд затвердив угоду між фігурантом справи «рюкзаків Авакова» Володимиром Литвином і САП.

Раніше суд також призначив повторний розгляд скарги ЦПК у справі «рюкзаків Авакова».

Перед цим, слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Вадим Сенін повернув скаргу ЦПК на постанову САП про закриття підозр Авакову-молодшому і Чеботарю. На його думку, ця скарга не підсудна Солом'янському суду, а має розглядатися по територіальної юрисдикції САП в Печерському районі, оскільки оскаржується рішення прокурора.

Водночас, згідно КПК України, скарга має подаватися за територіальною юрисдикцією органу досудового розслідування, тобто в цьому випадку НАБУ в Солом'янському суді.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: