«Справа рюкзаків Авакова»: суд зняв арешт із квартири Чеботаря

Читать на русском
Столичний суд скасував арешт частини квартири колишнього заступника керівника Міністерства внутрішніх справ.
Сергій Чеботар

Суд скасував арешт половини квартири колишнього заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря, раніше підозрюваного в причетності до розкрадання коштів у справі «рюкзаків Авакова».

Таке рішення ухвалила слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Олена Курова, повідомляє «Слово і Діло».

Адвокат Чеботаря зазначав, що 1 березня суд наклав арешт на квартиру та два житлових будинки з господарськими будівлями. Пізніше, 24 квітня, Апеляційний суд скасував це рішення в частині накладення арешту на половину зазначеної квартири квартири та двох приватних будинків із господарськими будівлями.

Таким чином, половина квартири, яка належить Чеботарю, залишилася під арештом. У зв'язку з тим, що 10 липня начальник відділу САП Василь Кричун закрив підозри Чеботарю й сину голови МВС Олександру Авакову, арешт необхідно зняти й із половини квартири, вважає адвокат.

Вислухавши доводи адвоката, суддя Курова повністю задовольнила клопотання.

Нагадаємо, суд також зняв арешт із майна Авакова-молодшого.

Як відомо, в НАБУ заявили, що в червні САП погодила передачу справи рюкзаків Авакова до суду, проте згодом чомусь передумала й закрила підозри двом фігурантам. Після цього детективи подали скаргу на таке рішення прокурора.

Зазначена скарга, згідно з Кримінальним процесуальним кодексом України, мала бути розглянута протягом трьох днів із дня надходження. Однак САП затягувала цю процедуру. У прокуратурі заявляли, що скаргу НАБУ в справі Авакова можуть розглянути генеральний прокурор або його заступник, у тому числі Назар Холодницький. Щоправда, останній пішов у тривалу відпустку.

У зв'язку з цим генеральний прокурор Юрій Луценко відкликав Холодницького з відпустки, а той ухвалив рішення щодо скарги НАБУ й відмовив у скасуванні постанови прокурора САП.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: