Справа «рюкзаків Авакова»: винний Литвин відшкодував збитки

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура підтверджує оплату винним у шахрайстві у справі рюкзаків понад 5 мільйонів.
Володимир Литвин і його адвокат

Винний у шахрайстві в так званій справі «рюкзаків Авакова» підприємець Володимир Литвин відшкодував 4,84 мільйона гривень збитків і майже 370 тисяч гривень судових витрат.

Про це в коментарі журналісту «Слова і Діла» розповів заступник керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Володимир Кривенко.

«Так, ми вже маємо платіжку про сплату. Заплатив ще вчора, 25 вересня», – підкреслив він.

Раніше адвокат Литвина Олексій Кучер повідомив, що його клієнт повністю відшкодував завдані збитки.

Як відомо, під час судового засідання, на якому була затверджена угода про визнання винуватості між Литвиним і прокурором САП, з'ясувалося, що остання експертиза встановила нанесення збитків у сумі 4,845 млн грн. Така сума була встановлена через те, що частина поставлених рюкзаків використовується за призначенням.

У результаті затвердженої угоди Литвина визнали винним у скоєнні шахрайства (ч. 4 ст. 190 ККУ) та підробці документів (ч. 3 ст. 358 ККУ). Його засудили до 5 років умовного тримання під вартою з випробувальним терміном на 2 роки.

Нагадаємо, суд призначив повторний розгляд скарги ЦПК у справі «рюкзаків Авакова». Додамо, що в САП відреагували на це рішення суду. На їхню думку, юридичних можливостей для відновлення досудового розслідування немає.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: