Суд затвердив угоду між фігурантом справи «рюкзаків Авакова» та САП

Читать на русском
Єдиний підозрюваний у справі рюкзаків для Нацгвардії уклав угоду зі слідством і отримав 5 років умовно.
Володимир Литвин з адвокатами

Суд затвердив угоду про визнання провини між єдиним підозрюваним у справі «рюкзаків Авакова», представником фірми-переможця тендеру Володимиром Литвином і прокурором САП.

Таке рішення ухвалила колегія суддів Червонозаводський районний суд міста Харкова під головуванням Віктора Єжова, повідомляє «Слово і Діло».

Так, суд визнав Литвина винним у скоєнні шахрайства (ч. 4 ст. 190 ККУ) та підробки документів (ч. 3 ст. 358 ККУ). Його засудили до 5 років умовного тримання під вартою з випробувальним терміном на 2 роки. Також Литвин зобов'язався відшкодувати 4,8 мільйона гривень завданих збитків і заплатити судові витрати у 368 тисяч грн.

Крім того, за інформацією судді, Литвин викрив ще одного учасника схеми, однак той помер два роки тому.

Як відомо, прокуратура домовилася з фігурантом справи «рюкзаків Авакова» про 5 років умовного тримання під вартою з випробувальним терміном в 1 рік.

Нагадаємо, начальник відділу САП Василь Кричун закрив підозри синові глави МВС Олександру Авакову і колишньому заступнику міністра внутрішніх справ Сергію Чеботарю. Зазначена постанова прокурора оскаржило НАБУ.

Однак керівник САП Назар Холодницький відмовив НАБУ у задоволенні скарги на дії прокурора.

Після чого, рішення прокурора САП оскаржив заявник – Центр протидії корупції. Суд першої інстанції повернув їм скаргу, проте ЦПК подав апеляцію на це рішення. Нещодавно Апеляційний суд міста Києва мав розглянути скаргу ЦПК, однак матеріали справи не надійшли до суду, тому розгляд перенесли.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: