Суд призначив повторний розгляд скарги ЦПК у справі «рюкзаків Авакова»

Читать на русском
Апеляційний суд столиці скасував рішення суду першої інстанції про повернення скарги ЦПК у справі рюкзаків Авакова.
фото: ЦПК

Суд призначив повторний розгляд скарги Центру протидії корупції на постанову САП про закриття підозр синові міністра внутрішніх справ Олександру Авакову і колишньому заступнику міністра Сергію Чеботарю.

Таке рішення ухвалила колегія суддів Апеляційного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Вадим Сенін повернув ЦПК скаргу на закриття підозр Авакову-молодшому і Чеботарю. На його думку, розгляд цієї скарги не підсудний Солом'янському суду, оскільки оскаржується рішення Спеціалізованої антикорупційної прокуратури з територіальної юрисдикцією у Печерському районі.

Водночас, зазначена скарга подається і розглядається судом за територіальною юрисдикцією органу досудового розслідування, тобто НАБУ в Солом'янському районі.

Вислухавши представника ЦПК і САП в особі прокурора Олександра Снєгірьова, колегія суддів задовольнила частково скаргу ЦПК.

«Скаргу ЦПК – задовольнити частково. Ухвалу Солом'янського районного суда міста Києва про повернення скарги – скасувати. Призначити новий розгляд у суді першої інстанції. Касаційному оскарженню не підлягає», – заявила головуючий суддя Оксана Павленко.

Нагадаємо, ЦПК подав апеляцію на повернення скарги у справі «рюкзаків Авакова».

Раніше суд затвердив угоду між фігурантом справи «рюкзаків Авакова» і САП.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: