Договір про дружбу з РФ: офіційні документи вже в Москві

Читать на русском
Росія отримала офіційну ноту від Києва про непродовження Договору про дружбу. Експерти говорять, що це не матиме жодних наслідків для України.

Росія отримала офіційну ноту від Києва про непродовження Договору про дружбу між Україною та Російською Федерацією.

Як пише «Слово і Діло», про це директор Другого департаменту СНД Міністерства закордонних справ РФ Андрій Руденко повідомив журналістам у вівторок, передає ТАСС.

Путінський бліцкриг і план «Російська весна» захлинулися – ПорошенкоУкраїна створила армію, яка звільнила дві третини території Донбасу, локалізувала конфлікт і тримає оборону на лінії фронту, а путінський бліцкриг і план Російська весна - захлинулися.

«Ноту нам приніс у понеділок тимчасовий повірений (у справах України – ред.)», – поінформував дипломат.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Павло Клімкін анонсував, що МЗС надішле ноту Росії про непродовження договору про дружбу, співпрацю та партнерство.

Раніше Рада національної безпеки і оборони підтримала пропозицію Порошенка про непродовження договору з РФ на наступні 10 років.

19 вересня указ про введення в дію рішення РНБО про припинення договору про дружбу між Україною і РФ набув чинності.

Як розповів «Слову і Ділу» експерт, розірвання договору про дружбу з РФ – правильний крок, який не матиме для України жодних наслідків, тим більше економічних.

Договір про дружбу, співпрацю та партнерство між Україною та РФ був підписаний у травні 1997 року й набув чинності 1 квітня 1999 року терміном на 10 років, з автоматичним продовженням на наступні десятирічні періоди за відсутності заперечень сторін.

Діятиме до 1 квітня 2019 року, але Україна вирішила не продовжувати його далі. Указ про введення в дію відповідного рішення РНБО президент Петро Порошенко підписав 17 вересня, й після публікації 19 вересня він набув чинності.

Термін, коли сторони мають заявити про намір продовжити або розірвати дію договору на черговий період, спливає в жовтні 2018 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: