Путінський бліцкриг і план «Російська весна» захлинулися – Порошенко

Читать на русском
Україна створила армію, яка звільнила дві третини території Донбасу, локалізувала конфлікт і тримає оборону на лінії фронту, а путінський бліцкриг і план Російська весна - захлинулися.

Україна створила армію, яка звільнила дві третини території Донбасу, локалізувала конфлікт і тримає оборону на лінії фронту, а путінський бліцкриг і план «Російська весна» - захлинулися.

Про це заявив у четвер, 20 вересня, президент Петро Порошенко під час виступу в Верховній Раді з щорічним посланням, передає «Слово і Діло».

Порошенко зазначив, що «ми зберегли країну».

«Кремлівська «Барбароса», путінський бліцкриг, план«Російська весна» - захлинулися. Ми створили армію, яка звільнила дві третини території Донбасу, локалізувала конфлікт і тримає оборону на лінії фронту. Вона захищає країну по українсько-російському кордоні», - зазначив президент.

Президент Порошенко закликав Верховну Раду виключити норму про базування в Севастополі Чорноморського флоту Росії - щоб після повернення Україні окупованого Криму там не було російської бази.

«Цього понеділка я ввів в дію рішення РНБО - не продовжувати договір про так звану дружбу з Росією. І Міністерство закордонних справ направить ноту в Москву, а я подам до парламенту відповідний законопроект. З Конституції пропонується виключити норму, яка дозволяє базування Чорноморського флоту в Україні. Після того, як ми повернемо Крим, російської бази в Севастополі точно не буде», - заявив Порошенко.

Також під час свого послання в парламенті Порошенко закликав Раду підтримати зміни до Конституції.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: