МЗС України направило ноту Росії про непродовження договору про дружбу

Читать на русском
Міністерство закордонних справ України направило ноту Росії про непродовження договору про дружбу, співпрацю та партнерство.

Міністерство закордонних справ України направило ноту Росії про непродовження договору про дружбу, співпрацю та партнерство.

Україна розриває договір про дружбу з РФ. Чи будуть наслідки?У РФ вважають, що анонсоване Києвом розірвання договору про дружбу між Україною та Російською Федерацією не матиме реальних наслідків для Москви.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час брифінгу в п'ятницю, 21 вересня, пише «Слово і Діло».

«Сьогодні ми передали, як і говорили, відповідну ноту Росії. Можу її всім показати. Це дуже важливий момент, оскільки в цій ноті дуже докладно аргументується щодо всіх порушень РФ, підкреслюю, - всіх істотних положень цього договору - це стосується як збройної агресії Росії проти України, гібридної агресії Росії проти України, економічного тиску, порушення прав громадян України. Цей договір фундаментально порушений Росією, тому не може бути пролонгований», - заявив Клімкін.

Нагадаємо, раніше Рада національної безпеки і оборони підтримав пропозицію Порошенко про непродовження договору з РФ на наступні 10 років. 19 вересня указ про введення в дію рішення РНБО про припинення договору про дружбу між Україною і РФ набув чинності.

Раніше в МЗС Росії прокоментували розрив договору про дружбу з Україною.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: