Рішення РНБО про припинення договору про дружбу з РФ набуло чинності

Читать на русском
Указ про введення в дію рішення РНБО про припинення договору про дружбу між Україною і Росією набув чинності.

Указ президента України Петра Порошенка про рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) від 6 вересня «Про Договір про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією» опублікований в офіційному виданні органів влади «Урядовий кур'єр».

Як інформує «Слово і Діло», згідно з указом, підписаним президентом 17 вересня, він набирає чинності з дня його опублікування.

Навіщо був потрібен договір про дружбу з РФ та чи варто його продовжувати?У МЗС України заявили, що жодне положення договору про кордон не робить його залежним від дії договору про дружбу. Чи потрібен Україні такий крок, міркували експерти.

Відповідно до рішення РНБОУ, МЗС має поінформувати Організацію Об’єднаних Націй (ООН), Організацію з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ), інші міжнародні організації про бажання України припинити дію Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Росією.

Нагадаємо, 17 вересня Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) про припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Росією.

Зазначимо, що РНБО підтримала непродовження договору про дружбу з Росією.

Нагадаємо, раніше Порошенко заявляв, що договори з Росією не варті паперу, на якому вони написані. Зокрема, він мав на увазі і договір про дружбу. Крім того, глава держави повідомив, що Україна до 30 вересня поточного року повідомить Російської Федерації непродовження договору про дружбу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: