МЗС підготувало документи про розірвання договору про дружбу з РФ

Читать на русском
Договір про дружбу, співробітництво та партнерство між Україною й Російською Федерацією був ратифікований Верховною Радою в січні 1998 року.

Пакет документів про розірвання договору з РФ буде переданий на розгляд найближчим часом.

Про це 30 серпня журналістам повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передає «Слово і Діло».

Україна розриває договір про дружбу з РФ. Чи будуть наслідки?У РФ вважають, що анонсоване Києвом розірвання договору про дружбу між Україною та Російською Федерацією не матиме реальних наслідків для Москви.

«Ці документи вже підготовлені. Це завжди було нашою позицією. Найближчими днями ми внесемо його формально. Я завжди говорив, що Росія порушила все можливе в цьому договорі. У наступні дні ви почуєте, ми це передамо на розгляд», – зазначив Клімкін.

Відзначимо, що Договір про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною та Російською Федерацією був ратифікований Верховною Радою в січні 1998 року. Документ закріплював принципи стратегічного партнерства, визнання непорушності наявних кордонів, поваги територіальної цілісності та взаємного зобов'язання не використовувати свою територію на шкоду безпеці один одного.

Раніше президент України Петро Порошенко доручив МЗС готуватися до розірвання договору про дружбу, співпрацю й партнерство між РФ та Україною.

Нагадаємо, в Держдумі вважають, що анонсоване Києвом розірвання договору про дружбу між Україною та Російською Федерацією не матиме реальних наслідків для Москви.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: