У РФ прокоментували розрив договору про дружбу з Україною

Читать на русском
У Держдумі вважають, що анонсований Києвом розрив договору про дружбу між Україною і Російською Федерацією не буде нести реальних наслідків для Москви.

У Держдумі вважають, що анонсований Києвом розрив договору про дружбу між Україною і Російською Федерацією не буде нести реальних наслідків для Москви.

Про це у вівторок, 28 серпня, заявив глава комітету Держдуми у справах СНД, євразійської інтеграції і зв'язків зі співвітчизниками Леонід Калашников, повідомляє РІА Новости, пише «Слово і Діло».

Як вплинуть нові санкції США на оточення Путіна та що це дасть?У понеділок, 27 серпня, набули чинності санкції США проти Росії через використання хімічної зброї. Яке значення вони мають, міркували експерти.

Разом з тим він зазначив, що при денонсації договору перед РФ вже не буде зобов'язань щодо здійснення ряду угод.

«Особливого сенсу цей договір вже не несе. Наслідків ніяких особливих реальних практичних не буде. З іншого боку, морально-політичних НЕ буде зобов'язань у Росії здійснювати ті чи інші угоди», - сказав Калашников.

Він пояснив, що для розриву чинного договору про дружбу між двома країнами одній зі сторін необхідно заявити про такі наміри до кінця жовтня. У цьому випадку продовження нинішнього договору не буде здійснюватися. Глава комітету також нагадав, що подібні ідеї висловлювалися і деякими російськими парламентаріями, так як документ, зокрема, містить пункт, що стосується територіальних аспектів. Однак, за словами депутата, російській стороні робити цього сенсу немає.

«Робити це з боку Росії, мені здається, не дуже правильно. Якщо українці будуть наполягати і зроблять це, це буде на їхній совісті», - підкреслив парламентарій.

Раніше в НАТО прокоментували навчання російських військових «Схід-2018».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: