Порошенко підписав указ про розірвання договору про дружбу з Росією

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко підписав указ про розірвання договору про дружбу з Росією.

Президент України Петро Порошенко підписав указ про розірвання договору про дружбу з Росією.

Як пише «Слово і Діло», відповідний документ опублікований на сайті голови держави.

Україна розриває договір про дружбу з РФ. Чи будуть наслідки?У РФ вважають, що анонсоване Києвом розірвання договору про дружбу між Україною та Російською Федерацією не матиме реальних наслідків для Москви.

«Ввести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 6 вересня 2018 «Про Договір про дружбу, співпрацю і партнерство між Україною і Російською Федерацією», - йдеться в повідомленні.

Раніше Порошенко заявляв, що Договір про дружбу, співробітництво і партнерство з Росією не розривається, а припиняє свою дію в зв'язку з його непродовженням.   Як повідомлялося, Порошенко під час наради з керівниками закордонних дипломатичних установ України заявив, що доручив МЗС України готуватися до розриву базового договору про дружбу з РФ.

Раніше Міністерство закордонних справ України підготувало пропозиції для президента про вихід з органів СНД та денонсацію Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Росією.

Сам Порошенко в квітні заявляв, що запропонує Верховній Раді припинити дію лише окремих положень договору про дружбу з Росією. У той же час він заявив, що скасовувати договір цілком можна, адже там є важливі для України положення про взаємну повагу територіальної цілісності та непорушності існуючих між ними кордонів.

Нагадаємо, РНБО України підтримала пропозицію Порошенка не продовжувати договір про дружбу з Росією.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: