У МЗС Росії прокоментували розрив договору про дружбу з Україною

Читать на русском
У міністерстві також повідомили, що мають намір налагоджувати відносини двох країн «з більш відповідальними політиками».

Міністерство закордонних справ (МЗС) РФ прокоментувало підписання президентом України указу про припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство з Росією від 31 травня 1997 року.

Україна розриває договір про дружбу з РФ. Чи будуть наслідки?У РФ вважають, що анонсоване Києвом розірвання договору про дружбу між Україною та Російською Федерацією не матиме реальних наслідків для Москви.

У МЗС зазначили, що кроки керівництва України є «деструктивними і викликають глибокий жаль», пише «Слово і Діло».

«У прагненні обслуговувати чужі геополітичні інтереси і свої політичні амбіції київська влада демонструють готовність з легкістю руйнувати все те, що напрацьовувалось роками і десятиліттями, рвати зв'язки, котрі століттями вибудовувати багато поколінь наших спільних предків», - заявили в МЗС.

У міністерстві також повідомили, що мають намір налагоджувати відносини двох країн «з більш відповідальними політиками».

Нагадаємо, 17 вересня президент України Петро Порошенко підписав указ про припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство з Росією від 31 травня 1997 року. Відповідне рішення було прийнято Радою нацбезпеки і оборони 6 вересня 2018 року. Таким чином РНБО підтримала пропозицію Міністерства закордонних справ України.

Раніше президент Петро Порошенко прокоментував Договір про дружбу з РФ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: