РНБО погодилася на непродовження договору про дружбу з Росією

Читать на русском
РНБО на засіданні 6 вересня підтримала пропозицію президента Петра Порошенка не продовжувати Договір про дружбу, партнерство і співробітництво з РФ.

РНБО на засіданні 6 вересня підтримала пропозицію президента Петра Порошенка не продовжувати Договір про дружбу, партнерство і співробітництво з РФ.

Про це передає «Слово і Діло».

Україна розриває договір про дружбу з РФ. Чи будуть наслідки?У РФ вважають, що анонсоване Києвом розірвання договору про дружбу між Україною та Російською Федерацією не матиме реальних наслідків для Москви.

«РНБО України підтримала пропозицію президента України щодо непродовження чинності Договору про дружбу, партнерство і співробітництво з РФ на наступні 10 років», - сказано в повідомленні на сайті РНБО.

Нагадаємо, 28 серпня президент Порошенко заявив, що найближчим часом українська сторона підготує пакет документів для розірвання в односторонньому порядку Договору про дружбу з Росією. 30 серпня голова Міністерства закордонних справ Павло Клімкін заявив, що цей пакет документів готовий.

За словами заступника міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олени Зеркаль, це необхідно через грубе порушення Росією його основних положень.

Незабаром Порошенко уточнив, що Україна не денонсує Договір про дружбу, співробітництво та партнерство з Росією, а відмовляється його продовжувати.

Договір про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і РФ уклали в 1997 році.

Він став основоположним документом українсько-російських відносин, що передбачають стратегічне партнерство «на основі принципів взаємної поваги, суверенної рівності, територіальної цілісності, непорушності кордонів, мирного врегулювання суперечок, незастосування сили або загрози силою, включаючи економічні та інші способи тиску».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: