Геращенко розповіла про плани України щодо договору про дружбу з РФ

Читать на русском
Разом із тим, за її словами, на сьогоднішній день ситуація така: восени дія Договору про дружбу з РФ потребує пролонгації, і як правило, це відбувалося автоматично, але про це не може бути й мови.

Україна не збирається розривати договори про дружбу з Росією, а просто не буде продовжувати його дію.

Про це в понеділок, 3 вересня, на засіданні погоджувальної ради Верховної Ради повідомила перший віце-спікер парламенту Ірина Геращенко, передає «Слово і Діло».

«Мова не йде про будь-які денонсації, тому що ми будемо вимагати від Росії у всіх міжнародних судах відповідати... за те, що вони порушили цю угоду», - пояснила Геращенко.

Україна розриває договір про дружбу з РФ. Чи будуть наслідки?У РФ вважають, що анонсоване Києвом розірвання договору про дружбу між Україною та Російською Федерацією не матиме реальних наслідків для Москви.

Вона підкреслила, що денонсація і непролонгація не є синонімічними поняттями.

«Мова йде виключно про непролонгацію», - резюмувала вона

Як уточнила Геращенко у Facebook, Росія першою порушила Договір про дружбу чотири роки тому, і Україна свої міжнародні позови будуватиме якраз на порушення Москвою ключових статей Договору - про повагу територіальної цілісності і суверенітету України, про непохитність українських кордонів.

Разом із тим, за її словами, на сьогоднішній день ситуація така: восени дія Договору про дружбу з РФ потребує пролонгації, і як правило, це відбувалося автоматично, але про це не може бути й мови.

«Ні про який розрив, денонсацію мова не йде, тому що в 2014 році, коли діяв Договір - РФ грубо його порушила», - підкреслила Геращенко, додавши, що «продовжувати дію Договору дійсно неможливо».

Раніше міністр інотсранних справ Павло Клімкін заявив, що пакет документів про розірвання договору з РФ буде переданий на розгляд найближчим часом.

Також нагадаємо, що в РФ прокоментували розрив договору про дружбу з Україною.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: