Рада висунула Сенцова на Нобелівську премію миру

Читать на русском
Верховна Рада висунула на Нобелівську премію миру ув’язненого в Росії українця Олега Сенцова.

Верховна Рада висунула на Нобелівську премію миру ув’язненого в Росії українця Олега Сенцова.

За відповідний проект постанови на засіданні у вівторок проголосували 245 депутатів, пише «Слово і Діло».

Третій місяць голодування Сенцова. Чого домагається РФ і що ми можемо зробити?Стан здоров'я українського ув'язненого Олега Сенцова погіршився, але він відмовляється припиняти голодування, говорить адвокат режисера. Про ситуацію поговорили з експертами.

Він передбачає заяву парламенту, яку голова Ради Андрій Парубій має негайно передати до Норвезького Нобелівського комітету.

Раніше Європейська народна партія номінувала українського політичного в'язня Олега Сенцова на отримання премії За свободу думки імені Андрія Сахарова.

Нагадаємо, український режисер Олег Сенцов був затриманий російськими силовиками в Криму 11 травня 2014 року. Його звинуватили в нібито підготовці терактів на півострові під час окупації Росією і зберіганні зброї та вибухівки.

25 серпня 2015 Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років суворого режиму. Його етапували в колонію в місті Лабитнангі.

Олег Сенцов 14 травня 2018 року оголосив голодування з вимогою звільнити всіх утримуваних Росією українських політв'язнів.

За ці місяці він пережив кілька криз голодування, однак припинити протест відмовляється.

За повідомленням сестри Сенцова, режисер уже написав заповіт.

Також петиція з вимогою сприяти звільненню українського режисера Олега Сенцова на сайті Білого дому набрала необхідну кількість голосів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: