Москалькова повідомила про стан Сенцова

Читать на русском
Російський омбудсмен хоче разом з українською колегою відвідати Кирила Вишинського і Володимира Балуха.

Стан здоров'я ув'язненого в Росії українського режисера Олега Сенцова задовільний, повідомила уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова.

Як пише «Слово і Діло», про це в понеділок, 17 вересня, повідомляє ТАСС.

Тюремники намагаються змусити Сенцова припинити голодування - адвокатСпівробітники російській колонії міста Лабитнанги намагаються змусити незаконно затриманого українського режисера Олега Сенцова припинити голодування, яке триває вже 119 днів.

Омбудсмен заявила, що знаходиться на постійному зв'язку з уповноваженим із прав людини в окрузі і з керівництвом регіону.

«Я отримую щодня інформацію від уповноваженого з прав людини на Ямалі і керівництва ФСВП, він [Сенцов] почувається задовільно», - сказала Москалькова.

Вона також зазначила, що сподівається разом з Людмилою Денісовою відвідати Балуха і Вишинського.

«Я сподіваюся, що, можливо, у нас вийде взаємне моніторингове відвідування: я - Кирила Вишинського, а [омбудсмен України Людмила] Денісова - Балуха», - сказала Москалькова.

Вона зазначила, що її турбує стан здоров'я Вишинського.

«Я б хотіла, щоб ви не забували запитати про Кирила Вишинського, який був вивезений на швидкій допомозі прямо з суду в слідчий ізолятор. І, незважаючи на це, йому продовжено утримання під вартою до листопада. Ми дуже переживаємо з приводу його стану здоров'я», - підкреслила російський омбудсмен.

Нагадаємо, тижнем раніше адвокат повідомляв, що Сенцову важко вставати з ліжка.

Як повідомлялося, 14 травня 2018 року Олег Сенцов оголосив голодування з вимогою звільнити всіх утримуваних Росією українських в'язнів. За ці майже три місяці він пережив кілька криз голодування, однак припинити протест відмовляється.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: