Сенцова номінували на премію Сахарова

Читать на русском
Європейська народна партія номінувала українського політичного в'язня Олега Сенцова на отримання премії За свободу думки імені Андрія Сахарова.

Європейська народна партія номінувала українського політичного в'язня Олега Сенцова на отримання премії За свободу думки імені Андрія Сахарова.

Про це повідомляється в Twitter фракції Європейського парламенту, пише «Слово і Діло».

У МЗС підрахували, скільки днів голодують Балух та Сенцов177 днів голодує Володимир Балух, 121 – Олег Сенцов. Скільки ще чекати, поки Росія визнає свої помилки?

Премія За свободу думки імені Андрія Сахарова заснована в 1988 році Європейським парламентом і присуджується щорічно тим, хто захищає права людини і основні свободи.

У різний час премію вручали Нельсону Манделі, організації Репортери без кордонів, Білоруській асоціації журналістів та іншим.

Український режисер Олег Сенцов був затриманий російськими силовиками в Криму 11 травня 2014 року. Його звинуватили в нібито підготовці терактів на півострові під час окупації Росією і зберіганні зброї та вибухівки.

25 серпня 2015 Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років суворого режиму. Його етапували в колонію в місті Лабитнангі.

Олег Сенцов 14 травня 2018 року оголосив голодування з вимогою звільнити всіх утримуваних Росією українських політв'язнів.

За ці місяці він пережив кілька криз голодування, однак припинити протест відмовляється.

За повідомленням сестри Сенцова, режисер уже написав заповіт.

Нагадаємо, петиція з вимогою сприяти звільненню українського режисера Олега Сенцова на сайті Білого дому набрала необхідну кількість голосів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: