Голодування Балуха: як живеться політв'язню в російському СІЗО

Читать на русском
Архієпископ Климент відвідав Балуха. Він скаржиться на біль в серці, але продовжує голодування.

Архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент відвідав українського політв'язня Володимира Балуха у сімферопольському СІЗО.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє «Радіо Свобода».

Хто з українських політв'язнів голодує на знак протестуЧетверо українців, незаконно утримуваних у Росії, зараз продовжують голодування. Раніше тиждень голодував Олександр Кольченко.

За словами архієпископа, Балух скаржиться на сильний біль в серці, однак продовжує голодування в заявленому режимі.

Водночас архієпископ відмовився прокоментувати інформацію про побиття Балуха в СІЗО Сімферополя напередодні.

Климент наголосив, що спочатку збирається обговорити інформацію, яку він дізнався від Балуха, з його адвокатом.

Раніше уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова заявила, що український політв'язень Володимир Балух «сам порушує порядок» у російському СІЗО.

14 вересня ввечері заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз повідомив, що в сімферопольському СІЗО українського політв'язня Володимира Балуха «вивели з камери, сильно побили і погрожують позбутися».

Пізніше Чийгоз розповів, що після побиття у Балуха сильно болить голова й печінка.

Адвоката Балуха і громадського захисника архієпископа Климента, які приїхали після інформації про побиття їхнього підзахисного, до українця не пустили.

Ув'язнений окупантами в анексованому Криму український активіст Володимир Балух оголосив безстрокове голодування на знак протесту проти незаконного вироку у сфабрикованій проти нього кримінальній справі.

5 липня підконтрольний Кремлю Роздольненський районний суд засудив його до 5 років колонії загального режиму і штрафу в розмірі 10 тисяч рублів за сукупністю двох кримінальних справ.

Російське слідство звинувачувало Балуха в зберіганні зброї. Сам він каже, що зазнав репресій через проукраїнську позицію , зокрема ‒ через прапор України, який був на подвір'ї його будинку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: