Стали відомі подробиці про прокурора САП, який закрив справу Авакова

Читать на русском
Журналіст Слова і Діла дізнався, що антикорупційний прокурор, який закрив справу рюкзаків, засвітився й в інших справах.
Василь Кричунфото: Facebook

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Василь Кричун, який закрив кримінальне провадження за підозрами сина міністра внутрішніх справ Олександра Авакова та колишнього заступника голови МВС Сергія Чеботаря, раніше закривав підозри й в інших справах.

Відповідною інформацією володіє журналіст «Слова і Діла».

Журило та САП обговорювали деталі угоди зі слідством – джерелоАнтикорупційна прокуратура та Руслан Журило вели переговори про можливу угоди зі слідством та її умови.

До прикладу, 22 грудня 2017 року прокурор САП Кричун закрив кримінальне провадження за підозрою народного депутата Олеся Довгого у зловживанні службовим становищем. Як відомо, за версією слідства, Довгий, зловживаючи службовим становищем, посприяв у незаконному виділенні земель приватним кооперативам на Жуковому острові в 2007 році. Справу закрили за відсутністю достатніх доказів для доведення провини нардепа.

Того ж 2017 року прокурор Кричун скасував підозру начальнику відділу продажів та маркетингу ПАТ «Об'єднана гірничо-хімічна компанія» Олексію Мороховцю на підставі відсутності складу злочину (п. 2 ч. 1 ст. 284 КПК України). За інформацією НАБУ, Мороховець здійснював пошук клієнтів у інтересах іноземних компаній-посередників, через яких постачалася з ОГХК титанова сировина, вів із ними переговори та погоджував ціни на продукцію.

Також у справі ОГХК, за інформацією журналіста «Слова і Діла», Кричун відмовляється погоджувати підозри ще трьом особам, які нібито причетні до злочину, – Світлані Ільтьо, Вольфгангу Айбергеру (директор фірми Steuermann) та С. Зайцю. До того ж, за даними журналіста, в цій справі тривали перемовини про угоду зі слідством.

САП закрила підозру спільнику директора Інституту агроекологіїВ Антикорупційній прокуратурі ухвалили рішення закрити кримінальне провадження щодо спільника директора Інституту агроекології.

Ще раніше, а саме 1 березня 2017 року, вказаний прокурор САП закрив кримінальне провадження за підозрою голови Державної санітарно-епідеміологічної служби України Сергія Протаса в отриманні неправомірної вигоди на підставі відсутності складу злочину (п. 2 ч. 1 ст. 284 КПК України). В рамках слідчих дій детективи встановили, що Протас спільно з начальником департаменту Санітарної служби України Олександром Чепурним просив надавати йому неправомірну вигоду за те, що він преміюватиме директорів та заступників директорів обласних лабораторних центрів до Дня медичного працівника в розмірі двох посадових окладів. Водночас половину вони мають віддати Протасу, йшлося в розслідуванні.

Крім того, Кричун скасував підозру спільнику директора Інституту агроекології і природокористування НААНУ Ореста Фурдичка Сергію Косогову, який раніше був директором ТОВ «Сател Україна». Саме в цього підприємства, за версією слідства, Фурдичко вимагав хабара за подовження співпраці. Підозра була скасована ще 26 січня 2018 року на підставі п. 2 ч. 1 ст. 284 КПК України. Водночас, за версією НАБУ, Косогов та Фурдичко діяли спільно, що підтверджується зібраними доказами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: