ЦПК подав апеляцію на рішення повернути скаргу в справі «рюкзаків Авакова»

Читать на русском
Громадські активісти оскаржили рішення судді не розглядати їхню скаргу на закриття підозр у справі рюкзаків для Нацгвардії.
Олександр Аваков

Громадська організація «Центр протидії корупції» подала апеляцію на рішення суду повернути скаргу на закриття прокурором САП підозр синові міністра внутрішніх справ Олександру Авакову і колишньому заступнику міністра Сергію Чеботарю.

Про це в коментарі журналісту «Слова і Діла» розповів юрист ЦПК Віталій Цокур.

«Апеляцію на рішення слідчого судді Солом'янського районного суду міста Києва про повернення нашої скарги у справі «рюкзаків Авакова» подали вчора (4 вересня – ред.)», – сказав Цокур.

Він також зазначив, що вважає рішення Сеніна незаконним та упередженим. Юрист ЦПК додав, що КПК України передбачає розгляд скарг заявників на дії прокурорів у територіальної юрисдикції органу досудового розслідування, тобто НАБУ, розташоване в Солом'янському районі Києва.

«Рішення слідчого судді незаконне та упереджене. Оскільки КПК передбачає можливість здійснення судового контролю на досудовому розслідуванні слідчим суддею суду в межах територіальної юрисдикції якого розташований орган досудового розслідування. У цьому випадку це НАБУ, а відповідно, Солом'янський районний суд міста Києва. Упередженість полягає в розгляді та вирішенні цим же слідчим суддею скарг на рішення, дії прокурорів САП», – заявив Цокур.

Нагадаємо, Сенін повернув скаргу ЦПК у справі «рюкзаків Авакова», оскільки вважає її неосудною Солом'янському суду. На його думку, активісти оскаржать рішення прокурора САП, а прокуратура є структурним підрозділом Генеральної прокуратури, яка розташована в Печерському районі Києва.

Раніше керівник САП Назар Холодницький відмовив НАБУ в задоволенні скарги в справі «рюкзаків Авакова».

Як відомо, суд зняв арешт із майна сина Авакова.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: