САП визначилася з покаранням для фігуранта справи «рюкзаків Авакова»

Читать на русском
Антикорупційні прокурори хочуть покарати фігуранта справи рюкзаків для Нацгвардії умовно з випробувальним терміном.
Володимир Литвин і прокурор Олександр Снєгірьовфото: ЦПК

Спеціалізована антикорупційна прокуратура пропонує для фігуранта справи «рюкзаків Авакова» Володимира Литвина покарання у вигляді позбавлення волі умовно на 5 років із випробувальним терміном один рік.

Про це під час підготовчого засідання заявив прокурор САП Олександр Снєгірьов, повідомляє «Слово і Діло».

За словами прокурора, бізнесмен Литвин уклав угоду зі слідством і готовий відшкодувати завдані збитки. Він також зазначив, що заподіяна шкода державі в результаті цього злочину становить 4,8 мільйона гривень. Прокуратура інкримінує йому шахрайство (ч. 3 ст. 190 ККУ).

Сам Литвин також підтвердив рішення відшкодувати завдані збитки. Обвинувачений додав, що на нього тиску ніхто не чинив. Крім того, за словами судді, Литвин викрив ще одного фігуранта схеми, однак той помер. Гроші обвинувачений має відшкодувати протягом місяця. Як відомо, раніше за оцінкою слідства ця шкода складала близько 14 млн грн.

Нагадаємо, керівник САП Назар Холодницький відмовив НАБУ в задоволенні скарги на закриття прокурором підозр сину міністра внутрішніх справ Олександру Авакову та колишньому заступнику міністра Сергію Чеботарю.

Також суд відмовив ЦПК у відновленні підозр у справі рюкзаків Авакова й повернув їм скаргу. Після цього активісти подали апеляцію. Однак у день її розгляду матеріали справи не встигли надійти до суду й питання відклали.

Раніше суд зняв арешт із майна сина Авакова.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: