Суд зняв арешт із майна сина Авакова

Читать на русском
Столичний райсуд задовольнив клопотання адвоката сина керівника МВС про зняття арешту з майна.
Олександр Аваков

Суд скасував арешт нерухомості та корпоративних прав сина міністра внутрішніх справ Олександра Авакова, якого раніше підозрювали в причетності до так званої «справи рюкзаків».

Таке рішення ухвалив суддя Солом'янського районного суду міста Києва Марія Зелінська за результатами розгляду клопотання адвоката Авакова-молодшого, повідомляє «Слово і Діло».

Адвокат сина голови МВС просив суд скасувати арешт майна його клієнта, оскільки підозру щодо Авакова закрито прокурором Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Василем Кричуном.

Суддя клопотання задовольнив і скасував арешт трьох машиномісць і квартири в Києві в житловому комплексі «Альпійський» за адресою вулиця Протасів Яр, 8; харківської квартири на вулиці Мироносицькій, 22, а також корпоративних прав у ПрАТ «Інвестор» у розмірі 43,75%.

Нагадаємо, в НАБУ заявили, що в червні САП погодила передачу справи рюкзаків Авакова до суду, проте пізніше чомусь передумала й закрила підозри двом фігурантам. Після цього детективи подали скаргу на таке рішення прокурора.

Зазначена скарга, згідно з Кримінальним процесуальним кодексом України, мала бути розглянута протягом трьох днів із дня надходження. Однак САП затягувала цю процедуру. У прокуратурі заявляли, що скаргу НАБУ в справі Авакова можуть розглянути генеральний прокурор або його заступник, у тому числі Назар Холодницький. Щоправда, останній пішов у тривалу відпустку.

У зв'язку з цим генеральний прокурор Юрій Луценко відкликав Холодницького з відпустки, а той ухвалив рішення щодо скарги НАБУ й відмовив у скасуванні постанови прокурора САП.

Крім того, в скарзі на закриття підозр у справі рюкзаків Авакова відмовили активістам ЦПК в суді.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: