У Парижі оголосили «ланцюгове» голодування на підтримку Сенцова

Читать на русском
У 124-й день голодування Сенцова про початок акції оголосили, зокрема, колишній міністр юстиції Франції Крістіан Тобіра.

У російського посольства в Парижі активісти оголосили безстрокове голодування на підтримку ув'язненого в РФ українського режисера Олега Сенцова.

Про це повідомляє RFI, передає Слово і Діло

Відомо, що солідарність з Сенцовим висловлюють відомі у Франції політики, громадські активісти та художники. Вони будуть кожні 24 години змінювати один одного у представництва російської дипломатичної місії.

У 124-й день голодування Сенцова про початок акції оголосили, зокрема, колишній міністр юстиції Франції Крістіан Тобіра.

Також, серед протестуючих на підтримку Сенцова перед будівлею посольства режисери Лоран Канте і Паскаль Ферран. Організатори акції не називають повний список тих, хто приєднається до голодування.

«Битва за свободу слова - це одна з причин, чому я тут. Я боявся, що не зможу більше дивитися на себе в дзеркало, якщо не візьму участі», - заявив Лоран Канте в інтерв'ю France Culture.

Як відомо, український режисер Олег Сенцов, який дотримується протестного голодування заявив, що не вірить «в щасливий кінець», і вже написав заповіт.

Раніше правозахисники отримали лист від Сенцова, в якому він написав, що схуд до 72 кг, однак тримається «бадьоро».

Хто з українських політв'язнів голодує на знак протестуЧетверо українців, незаконно утримуваних у Росії, зараз продовжують голодування. Раніше тиждень голодував Олександр Кольченко.

У відповідь уповноважена РФ з прав людини Тетяна Москалькова в листі українському омбудсмену Тетяні Денісовій заявила про відсутність дефіциту маси тіла у Олега Сенцова.

Український режисер Олег Сенцов був затриманий російськими силовиками в Криму 11 травня 2014 року. Його звинуватили в нібито підготовці терактів на півострові під час окупації Росією і зберіганні зброї та вибухівки.

25 серпня 2015 Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років суворого режиму. Його етапували в колонію в місті Лабитнангі.

Олег Сенцов 14 травня 2018 року оголосив голодування з вимогою звільнити всіх утримуваних Росією українських політв'язнів. За ці місяці він пережив кілька криз голодування, однак припинити протест відмовляється.

Хто з українських політв'язнів голодує в знак протесту - за посиланням.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: