Балуха хочуть відправити в карцер

Читать на русском
У СІЗО Сімферополя Володимира Балуха хочуть відправити його в карцер. Він голодує вже 167 днів.

Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз заявив, що Володимир Балух, який голодує 167 днів, дуже погано себе почуває.

Про це він написав у Facebook, передає Слово і Діло

За його словами, вночі йому повідомили, що Володимир Балух дуже погано себе почуває.

«Також сказали, що його хочуть відправити в яму (карцер)», - написав Чийгоз.

Балух знаходиться в загальній камері СІЗО Сімферополя.

Нагадаємо, що ФСБ Росії затримала Володимира Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі будинку, де живе Володимир Балух, 90 патронів і кілька тротилових шашок.   Захист Балуха впевнений, що він став жертвою репресій за свою українську позицію - через прапор України, який знаходився на подвір'ї його будинку.

Хто з українських політв'язнів голодує на знак протестуЧетверо українців, незаконно утримуваних у Росії, зараз продовжують голодування. Раніше тиждень голодував Олександр Кольченко.

Підконтрольний Росії «суд» в Криму визнав Балуха винним в зберіганні боєприпасів і засудив його до 3 років і 5 місяців позбавлення волі в колонії-поселенні, а також штрафу в розмірі 10 тис. рублів (близько 4,6 тис.грн).

Нагадаємо, друга справа щодо активіста була порушена після заяви начальника ізолятора тимчасового тримання в селищі Роздольне Валерія Ткаченко, який стверджував, що Балух нібито його побив. При цьому сам активіст і адвокати заявили, що це Ткаченко напав на Балуха.

  З 19 березня 2018 року Балух продовжує безстрокове голодування. За час протесту він втратив 30 кілограм ваги.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: