У Балуха болить голова і печінка після того, як його побили в СІЗО

Читать на русском
Після того, як співробітники сімферопольського СІЗО побили українського активіста Володимира Балуха, у нього болить голова і печінку.

Після того, як співробітники сімферопольського СІЗО побили українського активіста Володимира Балуха, у нього болить голова і печінку.

Про це розповів заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоза, пише Крим.Реалії, пише «Слово і Діло».

«До нього в камеру прийшов начальник СІЗО Бережний, дуже грубо з ним розмовляли, після цього вивели з камери, зажадали стати на коліна. Він відмовився, після цього його стусанами поклали на бетон, сильно били по ногах, печінці та голові», - розповів Чийгоз.

За його словами, в суботу, 15 вересня, архієпископ Климент буде домагатися зустрічі з Володимиром Балухом.

Нагадаємо, підконтрольний Кремлю Верховний суд окупованого Криму 10 вересня не задовольнив апеляційну скаргу адвоката Ольги Дінзе на відмову суду в умовно-достроковому звільненні українського активіста Володимира Балуха.

5 липня Роздольненський районний суд в Криму засудив українського політв'язня Володимира Балуха до 5 років колонії загального режиму і штрафу в 10 тис. руб. (близько 4 тис. грн) за звинуваченням у нібито незаконному зберіганні боєприпасів. Правозахисники вважають, що його репресували за проукраїнську позицію, зокрема за прапор України, який був вивішений у його дворі.

У знак протесту Балух оголосив 19 березня 2018 року безстрокове голодування.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: