У САП прокоментували закриття справи рюкзаків Авакова

Читать на русском
В Антикорупційній прокуратурі підкреслюють, що син голови МВС і колишній його заступник були обізнані в справі рюкзаків.
Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП)фото: «Слово і Діло»

Підозрюваний у так званій справі рюкзаків сина міністра внутрішніх справ Олександра Авакова Володимир Литвин на допиті заявив, що одноосібно скоїв злочин і готовий відшкодувати завдані збитки.

Про це журналісту «Слова і Діла» розповіли в Спеціалізованій антикорупційної прокуратурі.

«Ознайомившись із матеріалами провадження, Володимир Литвин скористався своїм правом та дав показання, що саме він скоїв одноосібно злочин – перемігши на тендері, виготовив неякісні рюкзаки та за підробленими документами поставив їх МВС України, інші підозрювані до цього стосунку не мали й про факт поставки неякісних рюкзаків не знали. Крім того, він пояснив, що готовий відшкодувати завдану шкоду», – зазначили у відомстві.

Також у прокуратурі підкреслили, що один із ключових свідків сторони звинувачення не зміг «під час допиту в судовому засіданні» повністю підтвердити свої свідчення. Крім того, за безпосередньої участі одного з адвокатів підозрюваних, знищений спеціальний засіб, на який вівся запис у кабінеті Чеботаря.

«За таких обставин, враховуючи, що докази, які поза розумним сумнівом спростували версію Литвина, не здобуті й можливості для їх здобуття вичерпані, прокурором у кримінальному провадженні ухвалене рішення про його закриття в частині підозри Чеботарю та Авакову», – зазначили в САП.

Нагадаємо, ЗМІ оприлюднили постанову САП про закриття справи рюкзаків Авакова.

Раніше керівник САП Назар Холодницький підтвердив закриття цієї справи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: